Gå til innhold

01.10.2022 kl. 12:00

01.10.2022 kl. 12:45

Lørdag 1. oktober kommer Dag Kajander på besøk med barneforestillingen om de to torskene Kod & Tod. Dag Kajander er et velsmurt maskineri av en enterteiner og fremfører her den spennende historien om de to torskene Kod & Tod som er på leiting etter foreldrene sine.

På sin vei møter de blant annet Kong Krabbe og Ola Tarragjedd og ja…kan det være en ufesk?

Historien er spennende. Alle barn kan relatere seg til marerittet om at foreldrene plutselig blir borte. Tenk den spenningen og fortvilelsen det er å skulle lete etter dem langs havets mørke, dype bunn. Historia er også pedagogisk god og utbroderende i forhold til å lære ungene om de ulike fiskeslagene og dyrene som
lever i havet. I tillegg er den ispedd god og fengende musikk som er lett å lære for selv de aller yngste.

Den tredje og siste ingrediensen i Dag Kajanders suksessoppskrift er rett og slett Dag Kajander selv. Med et gummiansikt av dimensjoner kombinert med en god viten om hvordan man effektivt bruker stemmen for å både skremme og begeistre, bærer han enkelt showet helt alene.

Det er altså lett å forstå hvorfor historia om de to torskeynglene Kod og Tod har vært populær allerede fra den gjorde sitt inntog som hørespill i Barnetimen for de minste i NRK på midten av nittitallet, og senere i bokform ti år senere.

Om Dag Kajander:
Dag Kajander er musiker og komponist bosatt i Lofoten. Han er utdannet ved Nordnorsk Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Han arbeider som musikklærer i Vågan
kulturskole og Kabelvåg ungdomskole. Gjennom mange år har han vært en markant skikkelse i musikkmiljøet i landsdelen og har flere plateutgivelser bak seg, både som soloartist og som del av flere grupper og samarbeidsprosjekter.

Han har skrevet flere barnetimer for de minste for NRK radio og komponert musikk til barne-tv og kortfilmer. Han har turnert med skolekonsert-program for Rikskonsertene og
med egne barneforestillinger. Dag Kajander fikk NRK-barnetimens krystallpris for formidling av nordnorsk barnekultur i 2001.

Han har utgitt to barnebøker om Kod & Tod: 2005 – Kod & Tod. 2014 – Kod & Tod svømmer igjen.

Passer for barn i alderen 3-12 år.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Velkommen!