Gå til innhold
Tid

01.06.2022 kl. 23:59

31.08.2022 kl. 23:59

Sommerles er en digtal lesekampanje som varer fra 1. juni til og med 31. august. Hvis du ikke har en bruker fra før må du først lage deg en bruker på sommerles.no (her ser du hvordan du gjør det) og etterpå kan du registrere alt du leser i denne perioden. Når du klarer level 10, 20 og 30 kan du hente premie i biblioteket.
Det er gratis å delta.

Sommerles er for alle, og du konkurrerer først og fremst med deg selv! For hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i levels. I Sommerles kan du lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre – all lesing teller og gir deg poeng. Og selvsagt har vi premier! Du får beskjed når du kan hente nye, kule premier på Målselv bibliotek. Du får også digitale troféer til profilen din på nettsiden, klarer du å samle alle de digitale troféene?

Sommerles er først og fremst nettbasert, det vil si at du registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fantasyfortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Kodeordene som hører til fortellingen offentliggjøres hver mandag i løpet av sommeren. Dere kan få kodeordene på biblioteket eller på bibliotekets facebookside. Lydhør har to gode apper for å høre lydbøker – Maneno for de yngste (8-12 år) og lydhør for de som er eldre.

Hvis ditt barn ikke har vært med på Sommerles før må en foresatt gi tillatelse til at barnet skal få være med.