Gå til innhold

På biblioteket får du tilgang til flere databaser og ressurser du kan søke i. Her finner du avisartikler, tidsskriftartikler og ordbøker.

Digitale ressurser som er tilgjengelig i biblioteket:

Atekst
Norske aviser i fulltekst. Brukermanual for Atekst

Idunn
En tidsskriftsdatabase med artikler i fulltekst fra over 60 fagtidsskrift

Digitale ressurser som er tilgjengelige overalt:

Biblioteksøk

Søk hele i landets biblioteker.

Cineast

Lån 6 filmer pr. måned. Gratis. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen og logge deg inn med nasjonalt lånekort.

Filmoteket

Strømmetjeneste på film. Lån seks filmer i måneden gratis. Alt du trenger er nasjonalt lånekort og pinkode. Denne tjenesten må du bruke fra nettsiden og se filmen på smarttv med “skjerm til skjerm” funksjonen.

Flipp 

Få tilgang til 90+ ukeblader og tegneserier på norsk, svensk og dansk. For å få tilgang til tjenesten må du logge deg på ved et av bibliotekenes IP adresser. Last ned app og logg deg på med telefonnummer og valgfritt passord.

Pressreader

PressReader gir tilgang til aviser og tidskrifter fra hele verden. Tilgang hjemmefra via Min side i Mikromarc(NB-må være innlogget i nettversjonen)

Bookbites

Lån digitale bøker og lydbøker

Lån e-bøker direkte på ditt lesebrett eller telefon. Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play, registrer deg, logg inn med nasjonalt lånekort og du er i gang.

Helsebiblioteket
Finn informasjon om helse, sykdommer, behandling

Webdeweysearch
WebDeweySearch er en systematisk inngang til Biblioteksøk. Man kan enten søke på et ord og se hvilke emnehierarkier ordet tilhører, eller bare bla i de forskjellige hierarkiene. Trefflisten lenker til postene i Biblioteksøk som har dette emnenummeret.

Filmbib
En filmstrømmetjeneste. Se kortfilmer og dokumentarfilmer med ditt nasjonale lånekort.

Filmoteket
Filmoteket gjør det enkelt for deg som er privatperson å låne film med lånekortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket.

Bokhylla
Nasjonalbiblioteket har digitalisert alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000. Bøkene er tilgjengelig for brukere med norske IP-adresser. Noen av bøkene kan lastes ned, men de aller fleste må leses på nett.

Nasjonalbibliotekets videoarkiv
I Nasjonalbibliotekets videoarkiv finner du fagreportarsjer, arrangementer og foredrag og mye mer.